Vorige slide
Volgende slide

SUPPEN

SUPPEN is een sterk groeiende sport en ontstaan vanuit het surfen in Hawaï. SUP staat voor Stand Up Paddle en betekend dat je staand op een surfboard jezelf voortbeweegt door een peddel aan weerskanten door het water te halen. Je gebruikt een extra lange peddel, zodat je rechtop kan blijven staan. Het SUP board heeft een breed oppervlak, zodat je stabiel staat. Stand up Paddle is in korte tijd explosief gegroeid en dat is ook logisch, want deze sport is geschikt voor iedereen!

Suppen is niet moeilijk, maar vooral erg leuk. Daarnaast is Suppen een complete work-out, je traint je benen, billen, rug, armen, schouders en je buikspieren. Suppen is dus goed voor je gezondheid en geschikt voor iedereen die het leuk vindt om sportief bezig te zijn in de buitenlucht!

Onze sportieve SUP Boards zijn alleen te huur voor een halve of hele dag  bij onze verhuurlocatie op Vakantiepark Zuytland Buiten

Vanaf € 19,50 per halve dag / €27,50 per gehele dag


Speciale aanbieding voor gasten Zuytland Buiten via Sup & Paddle voor meerdere dagen, 
neem hiervoor contact op met de receptie

 

Praktische tips bij het SUPPEN

  • Bij mooi weer draag je: zwemkleding.
  • Bij minder mooi weer draag je: hardloopkleding of Outdoor kleding (laagjes kleding).
  • SUPPEN doe je met : blote voeten, surfschoenen, waterschoenen of gympen.
  • We hebben geen wetsuits ter beschikking. Wil je zeker droog blijven, breng dan je wetsuit mee.

Hoe moet je SUPPEN?
Begin met op je knieën op het board te gaan zitten, dan heb je meer balans. Probeer eerst even op je knieën te peddelen. Daarna ga je rustig op het board staan. Je gaat op het midden van het board staan (het gekleurde gedeelte) met je voeten iets uit elkaar, zodat je stabieler staat. Zorg ervoor dat je de punt van het board aan de voorkant hebt. Begin NU te peddelen!!

Het afstellen van de peddel
Zet de peddel rechtop naast je, met het peddelblad naar beneden. Leg je pols aan het uiteinde van de peddel, schuif de peddel uit totdat je arm helemaal gestrekt is. Draai de peddel vast. Nu staat de peddel op de juiste lengte afgesteld.

BIC SPORT DURA-TEC 11’4 SUP

Lengte: 345 cm
Breedte: 81 cm
Gewicht: 18,5 kg
Volume: 205 ltr

Zwemvesten

Zwemvesten worden gratis ter beschikking gesteld voor zowel kinderen als volwassenen.